Livet som student-gründer

Hei, og velkommen til gründerbloggen til Lindfors Foundry! Vi har en visjon om at denne bloggen skal være en liten oppdatering på hva vi gjør, og samtidig en innsikt i livet som gründer ved siden av studiene.

nettopp flyttet inn på kontoret

Vi er et lite team med erfaring fra studentorganisasjoner, programmering, havbruk og biologi. Etter flere deltidsjobber som lusetellere og ellers i næringen oppdaget vi fort at det var etterslep på digitale løsninger. Når datainnsamling skjer på ark som siden må skrives inn på datamaskin, hvor tolkning av håndskrift og fiskeslim står sentralt måtte noe gjøres. Vi har en visjon om å bruke våre erfaringer fra digitalisering innenfor utdanningssektoren, fagkunnskap og kjennskap til næringen til å løse denne utfordringen.

Vi har valgt å starte med datainnsamling innenfor lusetelling. Vi vil så fortsette med å bygge ut programmet til å inkludere kommunikasjon, oppgavebehandling og annen datainnsamling. Digitalisering bringer med seg goder som hjelper på både effektivitet og oversikt. Samtidig vil all data være tilgjengelig og sikkert lagret i skyen. Mulighetene for en næring hvor mye foregår på papir er nærmest endeløse!

Emil utenfor OIA (Ocean Industries Accelerator)

Så langt har vi kommet oss til prototype-nivået, og er straks klare for felttesting og videre pilotforsøk. I forbindelse med dette har vi begynt å utvide nettverket vårt. I disse dager har vi akkurat etablert oss på Ocean Industries Accelerator (OIA), hvor vi deler kontor med andre gründere i næringen. Dette er en uvurderlig mulighet, hvor vi får både sparringspartnere og nye blikk på produktet vårt. Ellers har vi fått markedsavklaringspenger (fase I) fra Innovasjon Norge, og bruker midlene på markedsføring, nettverksbygging og liknende.

Roymond på Havforskingsinstituttet

Vi har også vært på kurset “Fra idé til marked” hos Innovasjon Norge (bilde 1), på Havforskningsinstituttet for litt erfaringsutveksling (bilde 2) og flyttet inn på kontoret (bildet 3 og 4). Følg med i ukene som kommer for flere oppdateringer om hva vi driver med, og hva livet som studentgründer går ut på!

Skrevet av: Roymond Olsen.
Kommunikasjonsansvarlig.