Første dag på Angel Challenge

Forrige uke fikk vi den gode nyheten om at Lindfors Foundry er en av 20 startups som har blitt valgt ut til å delta i Angel Challenge Bergen 2017! På tirsdag deltok vi på første møte, og vi gleder oss til neste!

Angel Challenge er et investeringsprogram som legger til rette for nær kontakt mellom startups og investorer. Førstnevnte kjemper om 1 million kroner i investeringer, og sistnevnte vil også opptre som mentorer. Siden oppstarten i 2015 har mer enn 130 investorer og 120 startups deltatt i Norge. I fjor var det seks programmer fordelt på fire norske byer som resulterte i investeringer på mer enn 30 millioner kroner fordelt på 15 gründerbedrifter. Gjennom Angel Challenge får gründerne mulighet til å jobbe tett sammen med mentorene. Finalen går av stabelen i Bergen 13 juni og bedriften som vinner vil ikke bare få en million i investormidler, men potensiale for mer om investorene liker ideen. Ofte velger investorene å investere i flere av startupsene, uavhengig av hvem som vinner.

På møtet i går fikk vi pitche produktet vårt, Salmobile, og fikk veldig gode tilbakemeldinger på både idé og fremføring. Konkurransen starter for fullt neste uke og i løpet av to dager skal antall startups reduseres til fra 20 til  5. De gjenværende skal delta på ukentlige workshops sammen med investorene frem til finalen. Nå arbeider vi med å gjøre pitchen vår enda bedre, og vi  har god tro på at vi kommer til å bli en av de 5 som blir valgt ut neste uke. Vi er sikre på at dette kommer til å bli en spennende og lærerik vår!

En dag i livet til en student-gründer

Dette er et forsøk på å dokumentere hvordan livet til en student-entreprenør er. Den opprinnelige planen var å skrive om en hel uke, men jeg fant raskt ut at jeg lever et alt for innholdsrikt liv, og ingen på internett gidder å lese et blogginnlegg på over 10.000 ord. Jeg valgte derfor å skrive om en dag i mitt liv akkurat nå. Idéen kom til meg sent en søndags kveld, dagen før jeg har skrevet om under her. Det er vanskelig å vite om dette er en representativ dag, men jeg tror det ikke egentlig finnes representative dager for gründere. Alle dager er forskjellige, så det er bedre at jeg skriver om en dag av og til for å få en helhetlig bilde av livet. Håper dette innlegget ikke knuser drømmene til alt for mange folk som tror at det er enkelt å leve livet som grunder. Det er mye jobb, men det er også veldig gøy! Hvis du liker å ikke kjede deg så er kanskje entreprenørskap veien for deg. Fortsett å lese «En dag i livet til en student-gründer»

Frisk Fisk-konferansen 2017

Her ser man Arve Nilsen (veterinærinstituttet) som snakker om evaluering av produksjonsdata fra 2012 til 2016 i forhold til produksjon av laks i lukkede merder.

 

Onsdag og torsdag den 2. og 3. februar var det duket for Frisk Fisk-konferanse. Den er angitt som en av de viktigste arenaene for faglig oppdatering, diskusjoner og nettverksbygging innen fiskehelse i Norge. Konferansen er et samarbeid mellom Tekna Havbruk og fiskehelse, Akvaveterinærenes Forening, Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF), Universitetet i Bergen, Universitetet i Tromsø, Veterinærinstituttet, Forskningsrådet, Norsk institutt for vannforskning (NIVA) og  Teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna). Dette tiltrekker forskere, studenter, investorer og andre som jobber med fiskehelse.  Konferansen alternerer mellom Tromsø og Bergen, og i år var det Bergen sin tur til å arrangere.

Fortsett å lese «Frisk Fisk-konferansen 2017»